internet of things

Internet of things als bedrijfsmodel

Het Internet of Things biedt vele nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Hoe kun je innoveren met IoT? Welke problemen kun je ermee oplossen? Welke nieuwe businessmodellen ontstaan er en waar loop je tegenaan?
Tijdens het powercollege zie je hoe IoT werkt; welke infrastructuur heb je nodig en hoe verwerk je al die gegevens die je verzamelt?

De praktijkcases laten een aantal innovatieve toepassingen zien, die nog meer inzicht geven in de mogelijkheden van het Internet of Things.

COLLEGE: IoT: disillusionment of enlightment?

3 jaar geleden buitelden de analisten over elkaar heen om de toekomst van IoT in cijfers uit te drukken: 20, 30, 50 miljard connected devices in 2020! Waar staan we nu? En waarom? En waar gaan we heen? In dit powercollege neemt Jurjen Lengkeek u mee langs de technologische ontwikkelingen die leiden tot de nieuwe mogelijkheden op IoT gebied en scheidt hij de zin en onzin van IoT.

Tijdstip:

16.00 uur

CASE: Internet of Services

Vanuit zijn passie voor technologie verbindt Frank de bites en de beats. Als Chief Innovation Officer, spreker en executive coach helpt hij klanten bij het identificeren van mogelijkheden en kansen die direct impact hebben op hun winstgevendheid. Hij neemt dit vanuit een breed perspectief, niet alleen de technologie, maar juist het vermogen om de organisatie te transformeren en meer innovatief te maken, bepaalt het succes van de organisatie. Al deze aspecten zullen ook besproken worden in zijn sessie over Internet of Things, of zoals hij het liever noemt, het Internet of Services. Het gaat namelijk niet om het verbinden van objecten, maar het creĆ«ren van nieuwe services met deze connectiviteit die het verschil maken. Hoe kom je tot deze services, welke impact heeft dit op de business modellen en welke nieuwe competenties zijn hiervoor nodig. Dit alles komt langs om snel zelf aan de slag te kunnen gaan om IoT succesvol in te zetten in uw organisatie  

Tijdstip:

16.45 uur

Spreker:

Titia Houwing

Tijdstip:

18.15 uur

CASE: IoT als basis voor ander bedrijfsmodel

Het Internet of Things biedt vele nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Hoe kun je innoveren met IoT? Welke problemen kun je ermee oplossen? Welke nieuwe businessmodellen ontstaan er en waar loop je tegenaan? In de vorm van een workshop zie je hoe IoT werkt; welke infrastructuur heb je nodig en hoe verwerk je al die gegevens die je verzamelt? Hans toont innovatieve toepassingen, die meer inzicht geven in de mogelijkheden van het Internet of Things.

Tijdstip:

19.00 uur