De belofte van blockchain

Blockchain is de hype van dit moment. Maar wat is nu de belofte van blockchain? Het is in elk geval meer dan de techniek onder grillige virtuele munten. Blockchain technology is uitgegroeid tot een serieus, veelzijdig instrument voor bedrijfsmatige inzet. Hoe pas je blockchain technology toe en hoe weet je of blockchain dé oplossing is voor jouw situatie? Welke nieuwe businessmodellen ontstaan door blockchain?

Tijdens de praktijkcases laten experts zien hoe zij blockchain technology effectief hebben toegepast. Maar ook projecten waarvoor blockchain niet de oplossing blijkt te zijn komen voorbij.

COLLEGE: Blockchain in de praktijk: Hype of Hoop

Blockchaintechnologie is al even bekend maar de massale toepassingen laten nog op zich wachten. Waar sommige banken dapper de eerste productiesystemen in stelling brengen vragen de meesten zich nog altijd af: “Wat moet ik er mee?” De technologie laat zich blijkbaar niet zo makkelijk toepassen. Hoe komt dat? En mist u de boot al of valt het allemaal wel mee? #sunkcost #hype #digitaltransformation

Tijdstip:

16.00 uur

CASE: Denk groter dan jezelf: een wereld van digitale ecosystemen

De digitale toekomst bouwen we samen. Met behulp van smart contracts en nieuwe consensusmodellen is het mogelijk om een veilige en eerlijke basis voor digitale ecosystemen te bouwen. Hoe passen we dit toe in de vastgoedmarkt? Een nieuwe kijk op data, vertrouwen en innovatie.

Tijdstip:

16.45 uur