Agile

Agile succesvol toepassen op kleine én grote schaal

Agile wordt steeds meer toegepast. Maar het resultaat is niet altijd even succesvol. Wat is er nodig om agile écht te laten werken op kleine en grote schaal?

COLLEGE: Agile succesvol toepassen op kleine én grote schaal

De populariteit van agile blijft toenemen. Vooral omdat de markt vraagt om meer snelheid en wendbaarheid. In de praktijk lukt dat niet altijd, en levert agile werken bij teams en organisatie frustratie op. De strategische voordelen van agile werken gaan dan verloren.
  • Wat is nodig om agile te laten werken op kleine, en op grote schaal?
  • Hoe zorg je dat agile teams op elkaar blijven afgestemd, zodat het uiteindelijke doel door alle teams heen duidelijk blijft?
  • Welke leiderschapsvaardigheden vraagt dit? Welke mindset, tools, metrics, meetings en overzichten zijn cruciaal om agile te laten vliegen?
Leiderschapsexpert en auteur Peter Koning heeft zelf jarenlang leiding gegeven aan agile teams. Daarbij heeft hij enkele vernieuwende tools ontwikkelt. De laatste jaren adviseert hij grote organisaties over hoe ze die structuur kunnen aanbrengen zodat agile écht succesvol wordt. Daarbij zal hij ingaan op hoe je integratie over teams heen tot stand brengt. Hiervoor zal hij interactief diverse praktische tools uit zijn boek ‘Toolkit voor Agile Leiders’ behandelen.

Spreker:

Peter Koning

Tijdstip:

17.00 uur